1 mei in Oostzaan

Zoals al een hele traditie is gaan worden hebben we afgelopen maandag namelijk al voor de 10de keer in de Kunstgreep onze eigen Oostzaanse viering gehouden met als genodigden alle leden van 75 jaar en ouder. Die 10de keer viel dan ook nog eens samen met het heugelijke feit dat Gré Boom ook de genodigden leeftijd heeft bereikt. Dus in principe hoeft ze het nu niet meer te organiseren om te mogen opdraven, maar we hopen hoe dan ook dat ze er niet na 10 jaar mee stopt zonder een ingewerkte opvolger te regelen.

Zelf ben ik nog veel te jong voor deze bijeenkomst maar als fractie waren we ook nu weer uit genodigd. Het is elk jaar weer mooi om met mensen die al zo lang lid zijn te praten over verleden, heden en toekomst.

Natuurlijk was er ook een programma, wethouder Eelco Taams gaf een overzicht van de politieke bergen en dalen en Marijke Frijlink las voor uit het werk van de onlangs overleden Kroatische schrijfster en journalist Dubravka Ugrešić. Het lukte haar weer bij menigeen een gevoelige snaar te raken en dat maakt het zo'n mooie traditie.

Nadat Michel iedereen op de hoogte bracht van onze Moederdagactie was er ook nog tijd even onderling bij te praten.

Gré van harte bedankt voor de organisatie, het programma en de rozen en Jacqueline dat zij haar vrije middag opofferde om ons te ontvangen.

 

Frank Aan, Fractie Voorzitter